Paasritjes

Vandaag, 2e Paasdag was er het Paasontbijt op de Markt en daarmee ook de start van de Goudse Fiets Taxi. Geen geweldig weer, maar desondanks veel bezoekers in de Goudse binnenstad. En er hebben vandaag veel mensen een ritje gemaakt, variërend van taxiritjes naar huis en station als kleine rondritjes door de binnenstad van ongeveer 10 minuten. Wat een leuke start!

 

 

En de allereerste klanten vonden het zo leuk,

dat ze later op de dag  terugkwamen en een tweede rondrit maakten!

 

Een Goudse Fiets Lakei erbij: Andy!

Andy stelt zichzelf graag aan u voor:

Ik ben Andy Koolmees en sinds 1995 actief in de toeristische branche. Ik heb onder meer op campings in Frankrijk en Rotterdam gewerkt en als entertainer in hotels in Spanje. Sinds 2017 ben ik ook actief als fietsgids in Gouda en Zuid- en Noord-Holland. Toen ik het bericht las dat Fiets Taxi Gouda opgericht was heb ik meteen contact gezocht met oprichter Hans. Als ‘ambassadeur’ van Gouda en sociale persoonlijkheid met milieubewuste levensstijl past het namelijk erg goed bij me om als fietslakei bij te dragen aan vermaak in Gouda. Ik hoop veel mensen plezierige ritten met de Fiets Taxi te bezorgen.

Ik woon nu bijna twintig jaar in Gouda. De laatste jaren geniet ik steeds meer van onze stad. Er zijn veel mooie en leuke dingen te zien, doen en beleven. Zelf draag ik daar al een paar jaren een steentje aan bij als organisator van sportevenementen en als trainer van hardlopers en zwemmers op mooi plekken in en rond Gouda. Tijdens die evenementen en trainingen probeer ik de deelnemers ook regelmatig naar mooie buitengebieden mee te nemen zonder de auto te gebruiken. Met Fiets Taxi Gouda komt er nu een extra mogelijkheid bij om dit te doen.

Sportieve groet,

Andy

Over de helft!

Hoera! De Goudse Fiets Taxi wordt positief ontvangen in het Gouds gebeuren.

Niet alleen zijn er veel enthousiaste reacties, maar het blijkt ook uit het daadwerkelijk voorfinancieren!

Ondanks dat Goudapot helaas niet wil bijdragen zijn we na twee weken crowdfunden de 3000 euro gepasseerd! Dat betekent dat er al ruim 60 tickets voor een grote rondrit zijn besteld, nog 60 te gaan…

En met nog 20 dagen te gaan ben ik ervan overtuigd dat de crowdfunding succesvol wordt: GEWELDIG!

 

Goudse Fiets Taxi- dat mag in de krant!

‘Ik ben meer een Goudse fietslakei’

Gouwenaar Hans Ritmeester houdt van fietsen en is gids bij het Goudse Gidsen Gilde. In een nieuw initiatief heeft hij zijn hobby’s gecombineerd. Op tweede paasdag, bij het paasontbijt op de Markt, introduceert hij de fietstaxi in Gouda.

Zo begint het enthousiaste artikel door Peter van den Belt in het Algemeen Dagblad van afgelopen woensdag 7 maart. Al veel leuke reacties op gehad!

Zie onderstaande link voor het hele artikel – met zelfs een filmpje erbij.

https://www.ad.nl/gouda/ik-ben-meer-een-goudse-fietslakei~ac8341db/

 

Fietstaxi komt naar Gouda!

Fietstaxi komt naar Gouda!

In de voorjaarsvakantie onder de Erasmusbrug in Rotterdam op de Fietstaxi gestapt. Kon zelfs met dit koude weer in Rotjeknor al mensen vervoeren… Maar niet gedaan: Gouda is het doel!

Met een stevige koude tegenwind via Cappelle, Nieuwerkerk en Moordrecht naar Gouda gefietst, ver genoeg om het goed warm te krijgen.

Zo kan dit showmodel van de fietstaxi (tijdelijk gehuurd) helpen in de positieve beeldvorming van dit geweldige vervoermiddel. Want een plaatje doet meer dan een praatje!